Recenze | Nakladatelství Josef Filip, zal. 1938

Recenze

Z pohledů čiší móda mundúrů

Další díl knihy sestavené z dobových pohlednic ukazuje meziválečné vojenské Brno

Celý článek... | Vydáno: 27.12.2007

Filip: U jiných jsem tak obrovské pohlednice neviděl

Brno - Sbírá staré fotky a pohlednice. Potom z nich sestavuje knihy. Tu největší a nejkrásnější vydal právě nyní. Jmenuje se příznačně Pozdrav z Brna. Autor, sběratel a vydavatel Vladimír Filip říká, že nejvíc ho logicky těší pohlednice, které nikdo jiný nemá.
Zdědil například dva vzácné velkorozměrné exempláře. Oba tyto pohledy jsou větší než velký školní sešit. Na jednom z nich je panoramatický výhled na Červený kopec, na druhém zase pohled na Zelný trh. Filip nyní chystá ojedinělou fotografickou publikaci, která připomene zašlou krásu a zmizelý svět brněnských kaváren.

Celý článek... | Vydáno: 27.12.2007

Nostalgický pozdrav z časů c. a k.

POZDRAV Z BRNA Reprezentativní kniha nabízí bezmála pět set výjevů z města na přelomu 19. a 20. století. Unikátní fotografie a pohledy přiblíží místa, která už dávno zmizela. Sběratel Filip chce přetisknout i jiné dobové skvosty, jako jsou třeba zaniklé kavárny.


Celý článek... | Vydáno: 27.12.2007

Pohlednice z Brna za časů c. a k.

Vyšla již sedmnáctá kniha historických pohlednic a fotografií, které si všímají atmosféry první světové války ve městě

Celý článek... | Vydáno: 21.02.2007

Kniha starých pohlednic Brna mapuje Žabovřesky (Rovnost 30.12.2005)

Již patnáctý díl vyšel v sérii knih Brno - staré pohlednice. Tento díl je poněkud netypický - na rozdíl od předchozích je věnován jen jedinému z tehdejších brněnských předměstí - Žabovřeskám.

Celý článek... | Vydáno: 28.04.2006

Vyšla další kniha starých pohlednic Brna i předměstí (Rovnost 16.5.2005)

Záběry z centra Brna, předměstí i okolí přináší již 14. díl řady publikací Brno - Staré pohlednice sběratele a vydavatele Vladimíra Filipa. Nový svazek obsahuje reprodukce 135 pohlednic.

Celý článek... | Vydáno: 14.04.2006

Recenze knihy Papírové peníze 1759-1918, vydavatelství Josef Filip 1938, Brno 2005

Jako blesk z čistého nebe spadla na knižní pulty nová kniha. A ne ledasjaká. Unikáty vzácných dokladů peněžního vývoje z 2. poloviny 18. století a celého 19. století. Jedná se nejen o bankovky, ale i o státovky a oběžné dluhopisy státní pokladny.

Celý článek... | Vydáno: 08.04.2006

Recenze (Svět bankovek 58/2005)

Ing. Vladimír Filip, Papírové peníze 1759-1918, Od Marie Terezie po Karla I, edice Mundus Nummorum, vydavatelství „Josef Filip, zal. 1938", Brno 2005, 1. vydání 320 stran, 236 bar. tabulí, bar. foto císařů.

Celý článek... | Vydáno: 06.04.2006

© 2017 Nakladatelství Josef Filip